Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Politie ontdekt 77,5 kilo illegaal vuurwerk in schuur

Datum: 29 december 2021
Bron: Politie

In een schuur in De Ronde Venen (plaats niet bekend gemaakt) trof de politie gisteren, dinsdag 28 december 2021, in totaal 90,5 kilo vuurwerk, waarvan 77,5 kilo illegaal, aan. Het onderzoek naar de herkomst is gestart. De 20-jarige verdachte is meegenomen voor verhoor.

De politie bezocht het opgegeven adres na een melding over de mogelijke handel en verkoop van (illegaal) vuurwerk en trof daar meerdere dozen vuurwerk aan. Naast professioneel siervuurwerk en sierpotten, zijn er Shells, nitraten en cobra’s in beslag genomen.

Vuurwerk is illegaal als het niet voldoet aan alle wettelijke eisen die gelden in ons land. Het is strafbaar om illegaal en of grote hoeveelheden legaal vuurwerk te (ver)kopen, in bezit te hebben of af te steken. Het is al jaren een toenemend maatschappelijk probleem. Naast overlast, schade, letsel, doden en het is ook nog eens schadelijk voor het milieu. Bovendien is het in bezit hebben van grote hoeveelheden (illegaal) vuurwerk in een woning ook erg gevaarlijk voor de buren en de hele buurt.

Melden vuurwerk

Door een toename van het gebruik van illegaal vuurwerk tegen hulpverleners en politie, wordt er snel en hard opgetreden bij het transport, de handel, opslag en het gebruiken hiervan. Dit geldt ook voor het misbruiken van legaal vuurwerk. Heeft u het idee dat er bij u in de omgeving vuurwerk opgeslagen ligt, op een niet toegestane manier wordt verhandeld of vervoerd gaat worden? Bel dan 0900-8844. Liever anoniem melden? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

laatst bijgewerkt op: 29 dec 2021 17:06



Family Mijdrecht



Terug

Family Mijdrecht