Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Tientallen overtredingen bij bedrijfscontroles Uithoorn

Datum: 22 juni 2017
Bron:

Bij een gezamenlijke actie van gemeente, politie en Belastingdienst op het bedrijventerrein in Uithoorn, zijn diverse controles uitgevoerd. In totaal zijn zeven bedrijven door de gecombineerde teams gecontroleerd. Er werden tientallen verschillende overtredingen vastgesteld. Er werden geen personen aangehouden.

Rond 10.15 uur betrad de politie samen met medewerkers van de gemeente Uithoorn en de Belastingdienst de eerste twee bedrijfspanden. Al snel bleek er sprake van verschillende overtredingen van de milieuwetgeving, inrichtingseisen en administratieve verplichtingen. Tegen de eigenaren/beheerders zijn vervolgmaatregelen genomen.

Belastingschuld, gestolen goederen en milieuovertredingen

Een van de eigenaren van een bedrijf had nog een openstaande belastingschuld. Medewerkers van de Belastingdienst regelden het met hem ter plekke waarna hij een bedrag van € 4650,- betaalde. De medewerkers van de Belastingdienst deelden bij nog twee andere bedrijven een officiele waarschuwing uit omdat er niet werd voldaan aan de administratieverplichtingen.

Politieagenten troffen bij de gerichte actie ook een gestolen fiets aan, als gestolen opgegeven kentekenplaten en een gestolen gemeentebord. Alle goederen zijn in beslag genomen. Bij een ander bedrijf troffen de agenten een grote hoeveelheid materiaal en goederen aan die gebruikt worden voor het inrichten en opbouwen van een hennepplantage.

De handhavers van de gemeente maakten op een van de locaties proces-verbaal op voor een serieuze milieuovertreding. Bij nog twee andere bedrijven volgden bestuurlijke sancties voor administratieve nalatigheid, niet op orde hebben brandveiligheidseisen en niet naleven van milieueisen.

 Aanleiding controle-actie

Op het bedrijventerrein zijn ruim 700 bedrijven gevestigd. Uit onderzoek en naar aanleiding van controles is gebleken dat in dit gebied zich ook personen vestigen die het wat minder nauw nemen met de regels. In 1,5 jaar tijd zijn bijvoorbeeld in dit gebied 23 hennepplantages aangetroffen en ontruimd, zijn er gestolen auto's aangetroffen en is een motorclub gesloten. Deze zaken trekken ander criminele activiteiten aan die ten koste gaan van de veilgheid, leefbaarheid en werkzaamheid in dit gebied.

Alertheid gevraagd

De politie vraagt ook alertheid van anderen die daar verblijven en werken. Zij kunnen de gemeente, politie en/of Belastingdienst benaderen via 0900-8844. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 als illegale activiteiten wordt vermoed.

Ondermijning: het gevaar dat boven- en onderwereld in elkaar overgaan

Gemeente, Belastingdienst, Openbaar Ministerie en politie hebben de handen in elkaar geslagen om vast te stellen wat er daadwerkelijk op het bedrijventerrein aan activiteiten platts vindt. De doelstelling van deze aanpak: Integraal de ondermijnende activiteiten op te sporen en waar mogelijk in te mengen, om er uiteindelijk voor te zorgen dat het gebied geen aantrekkende werking heeft voor personen om ondermijnende activiteiten te starten. De gemeente en politie zetten samen met hun partners alles in het werk om vormen van ondermijning tegen te gaan, zodat de goed willende bedrijven - en dat zijn de meeste in dat gebied - hun werkzaamheden ongestoord en veilig uit kunnen voeren. De aanpak om achter de deuren te kijken van de vestigingen verstoort mogelijk de vermenging tussen bovenwereld en onderwereld.

laatst bijgewerkt op: 22 jun 2017 18:30



Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht